Kediler ve Köpekler Arasındaki Farklar


Kediler ve Köpekler Arasındaki Farklar
Tartışmasız dünyanın en sevimli dostları…

Kediler ile köpeklerin dostlukları, düşmanlıkları, farkları ve benzerlikleri yıllardan beri tartışılır. Özellikle de evinde hem kedi hem de köpek besleyenler, kedi ve köpeklerin çok iyi iki dost olabileceğini çok iyi bilirler. Bugünkü yazımızda kedi ve köpekler arasındaki farklara değineceğiz.

  • “Kediler nankördür” sözünü pek doğrulayamayız ama kedilerin köpeklere göre daha bencil ve özgürlük düşkünü olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Köpekler ise tıpkı bir insanmış gibi davranmaya bayılırlar; sıcakkanlı daha sadık canlılardır.
  • Kedilerin en büyük özelliği, sadece istedikleri zaman oyun oynamalarıdır. Yani sadece keyfi yerinde olduğu zaman onlarla oyun oynayabilirsiniz. Ama köpekler öyle değildir. Her ne zaman oyun oynamak isterseniz hazır ve nazır bir şekilde sizi beklerler.
  • “Kediler eğitilemez” cümlesini kurmak oldukça yanlıştır. Hatta “Kedi Eğitimi Nasıl Verilir?” yazımızı okuyarak da bunun yanlış bir kanı olduğunu görebilirsiniz. Fakat kedilerin eğitimi köpeklere nazaran daha kısıtlı ve kapsamı küçüktür. Köpeklerin eğitiminde sınır yoktur
  • Rakamsal bir farktan bahsedecek olursak; kediler 3000 yıldır; köpekler ise 10.000 yıldır insanlarla bir arada yaşamakta. Belki de insanlarla aralarında kurdukları samimiyet farkı da bu yıl farkında dolayı.
  • Kedilerde yabani, soğuk ile ılımlı ve sokulgan diye ayrımlar yapılır. Kedisi olan bir eve misafirliğe gittiğinizde ya da dışarıdan başkaları kedinizin olduğu evinize geldiğinizde kedilerin ev dışındaki insanlara temkinli yaklaştığına ve soğuk davrandığına şahit olmuşsunuzdur. Ama yüzdeye vuracak olursak köpeklerde bu durum yok denecek kadar azdır. Çünkü köpekler insan aşığıdırlar ve kendilerine ufacık bir sevgi gösteren kişiye on kat daha fazlasını gösterirler.
  • Sokak kedilerinin köpeklere nazaran daha çok kötü sonuçlara (trafik kazası, ezilme) maruz kaldığı gerçeği, kedilerin daha panik atak, heyecanlı ve özellikle de korkak olmalarından gelir.
  • Ve işte tartışmasız bir gerçek; köpekler önlerine ne koysanız yerler, yemek seçmezler. Ama kediler, ne olursa olsun bir şeyi uzunca bir süre koklarlar ve daha tatmadan kokusunu beğenmezlerse o yemeği geri teperler.
  • Kedilerin suyla arası pek iyi değildir ve yıkanmaları sağlıkları açısından önerilmez. Köpekler ise tam aksine suya bayılırlar ve yıkanmayı, fırçalanmayı, yüzmeyi çok severler.
  • Boyut ve hacimleri açısından kediler daha sevimli bulunur ve evlerde daha sık beslenir. Bizler için de aynı şey geçerlidir; sokaktaki kedilere daha toleranslı davranırız.
  • Kediler sahiplerini sürekli bir yönlendirme çabasına girer ve ne isterlerse onu yapacak kadar özgür hisseder. Köpeklerin ise tek amacı sahibinin dediğinden dışarı çıkmayarak onu mutlu etmek ve ona itaat etmektir.
  • İyi bakımın altını çizerek diyebiliriz ki; köpekler, kedilerden az bir farkla daha uzun ömürlüdür.
  • Kedi bakımı, köpek bakımına göre daha az masraflı ve kolaydır. Kediyi her gün dışarı çıkarmanız gerekmez. Onun için tek önemli şey, evin sahibi olmaktır. Tek yapmanız gereken mamasını ve suyunu düzenli olarak vermek ve tuvalet kabını temizlemektir. Köpeklerde ise bakım, açık ara daha kapsamlıdır. Hem tuvalet ihtiyacı hem de enerji atma ihtiyacı için düzenli olarak dışarı çıkarılıp, gezdirilmesi; belli aralıklarla yıkanması; hareket kabiliyetini rahatça sergileyebileceği bir alanda yaşamasının gerekliliği gibi bir sürü etken vardır.

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kediler ve Köpekler Arasındaki Farklar

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF