Yavru Kedi Sahiplenmek


Kedileri kısırlaştırarak kedi nüfusunu kontrol altında tutmak için gösterdiğimiz tüm bu çabalara rağmen, bahar aylarında gördüğümüz tüylü bebeklerin bir lütfu varmış gibi hissediyoruz. Belki de bu bizim uzun ve sıkıcı geçen kış ayları için ödüllendirilmemiz gibi bir şeydir. Yavru kediler, kış ayları gibi donuk ve sıkıcı değillerdir. Aksine içimizi ısıtan, yumuşacık, coşkulu ve baharın enerjisiyle boy gösterirler. Eğer tam da şu anda yeni bir yavru arkadaş edinmek için arayıştaysanız, sizler için bu deneyimi eşsiz ve harika kılacak, size rehber olacak birkaç tavsiyemiz var. İlk başlarda biraz uğraşmanız gerekecek, fakat harcayacağınız bu efor, size ve kedinize önünüzdeki uzun yıllarda büyük faydalar getirir.

Yavru Kedi Sahiplenmek

  • Alacağınız ilk önemli karar elbette ki evcil hayvan sahipleneceğiniz doğru zamanı belirlemektir. Eğer sahipleneceğiniz yavru, 8 haftalıktan daha genç ise, annesiyle kalmalı ve en az 10 haftalık olana dek kardeşleri & arkadaşlarıyla vakit geçirmelidir. Yavru kediler, 10 haftalık bu süreçte annesinden ve kardeşlerinden sosyalleşme adına değerli bilgiler öğrenebilir; ısırmayı engelleme, doğru oyunlar ve tüm önemli tuvalet alışkanlıkları gibi…
  • Yavru kediler, oyun oynamaya bayılırlar ve avcılık onların en sevdiği oyunudur. Eğer av olmak istemiyorsanız, ucunda balık sallanan ipli oyuncak ya da lazer ışığı edinin ve nasıl şevkle oynadıklarını büyük bir keyifle izleyin. Eğer oyuncak hareket ederse, pisipisimiz kesinlikle bunu takip edecektir. Kedi oyuncakları ve oyunlarıyla ilgili daha detaylı bilgi için “Kedilerle Oynanabilecek Oyunlar” adlı yazımıza bir göz atmalısınız.
  • Eğer gerçekten zeki iseniz, aynı anda 2 yavru kedi sahiplenirsiniz. Bu iki kedi doğal olarak birbirleriyle bağ kuracak ve birlikte oynayacaklardır. Bu da hem size hem de ev halkına ciddi anlamda nefes aldırır. Fakat konu yavru kedilere gelince bu bahsettiğimiz tavsiye çok daha geçerli hale gelir. Çünkü yavru kediler, sürekli oyun oynamak ve sizin onunla ilgilenmenizi isterler.
  • Bir başka yavru kedinin en sevdiği spor, Everest Dağı tırmanışı; yani ulaşabileceği yükseklikte olan her yere tırmanmaktır. Bu kasları güçlendirme aktivitesi, yavru kediler yüksek atlamayı öğrendiklerinde devreye girer. Kedinin hem tırmanabileceği hem de tırnaklarını törpüleyebileceği bir oyuncak alırsanız büyük ölçüde rahatlarsınız.
  • Eğer günde birkaç doz enerji almak kulağınıza pek de eğlenceli gelmiyorsa, o zaman en yakın hayvan barınağına gidin ve kucağınıza oturup, mırıltısıyla sizi bütün sorunlardan bir çırpıda kurtarabilecek tatlı, yaşlı bir kedi seçin. Yavru kedi size göre değil.
  • Eğer hala yavru kedi sahiplenme konusunda ısrarcı davranıyorsanız, kedinizi güvende ve sağlıklı tutabilecek birkaç tavsiyemiz daha var.
  • Tıpkı küçük çocuklar gibi yavru kedilerin de yaralanmalardan korunmaya ihtiyacı vardır. Yavru kediler, keşfetmeyi ve onlar için tehlikeli yerlere girmeye bayılırlar. Evinizde sizin bile farkında olmadığınız tehlikeleri gözler önüne serer gibi, tüm bilinmedik gizli yerleri keşfedip, sonra da başlarını belaya sokabilirler. Bunun için yavru kedinize sürekli göz kulak olmanız gerekir.
  • Yani yavru kedinizin uzun süreli ortadan kaybolmaları açısından onu iyi takip etmeniz gerekir. Koltukta uyuya kalma ihtimalinizi sürekli göz önünde bulundurun ve koltuğa oturmadan önce en son kedinizi nerede gördüğünüzü aklınızda tutun. Yavru kedinizi küçücük bir alanda sıkışmış ya da üzerine kablolar sarılı bir halde bulabilirsiniz. Onları sürekli takibinizde tutamayacak durumdaysanız eğer, ihtiyaç duyduğu şeylerin (yemek, su, tuvalet kabı, güvenli oyuncaklar, tırmalama ve tırmanma yapabilecekleri bir şey) de içinde bulunduğu büyük bir köpek kulübesinin içine koyabilirsiniz.
  • Yavru kedinizi 7 aylık olmadan kısırlaştırmayı planlamalısınız; geç kalınmış bir kısırlaştırma idrar problemlerine yol açabilir. Bu kısırlaştırma ameliyatının gerekli ve sağlıklı olduğunu unutmayın. Veterinerinizle konuşun ve gün belirleyin; ne kadar erken o kadar iyi

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yavru Kedi Sahiplenmek

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF