Kedilerde Genel Bakım Nasıl Yapılmalı?

Normal şartlarda on sene civarında yaşayan kediler, iyi bakıldığında ve mutlu olduğunda on beş hatta yirmi yıla kadar yaşamaktadır. Bir kediyi mutlu etmenin en güzel yolu; ona ilgi ve sevgi göstermektir.


Normal şartlarda on sene civarında yaşayan kediler, iyi bakıldığında ve mutlu olduğunda on beş hatta yirmi yıla kadar yaşamaktadır. Bir kediyi mutlu etmenin en güzel yolu; ona ilgi ve sevgi göstermektir.

Gün içinde bahçeye çıkardığınız kediniz; akşama kadar oradan oraya zıplayarak, hem oynar hem de keyifli vakit geçirir. Bahçede eğlense ve mutlu olsa da, ne olursa olsun; bu şirin dostunuz akşam olduğunda eve alınmalı ve kendi yatağında uyuması sağlanmalıdır.

Kedilerde Genel Temizlik

Her ne kadar halk arasında farklı bir izlenimi olsa bile, kediler sevilmekten, okşanmaktan mutlu olurlar. Bu yüzden fırça temizliği bu şirin dostunuzu kendinden geçirip, tatlı bir şekilde mırıldanmasını sağlar. Kediler genellikle iki şekilde temizlenmektedir:

– Banyo Temizliği

– Fırça Temizliği

Kedilerde Banyo Temizliği

Kediler, köpekler gibi değildir. İyice çamura batmadıysa banyo temizliği sağlıklı bir uygulama sayılmaz. İster uzun tüylü olsun, ister kısa tüylü olsun kedileriniz çok gerekmedikçe yıkanmamalıdır.

Kedilerde Fırça Temizliği

Fırça temizliği kediler için; rahatlamasını sağlayan ve mutlu eden bir zaman dilimi geçirmesini sağlamaktadır. Kedinizin çok hoşuna giden bu temizlik, haftada bir gün mutlaka yapılmalıdır. Fırça temizliğine başlamadan önce kedinize pudra dökerseniz derisi de temizlenecektir. Bu temizlik sırasında kedinize fırça ile nazikçe dairesel hareketler masaj yapın. Bu özel anlarda, aynı zamanda bu şirin dostunuzla aranızda güzel bir dostluk da kurulacaktır.

Kedilerde Tırnak Bakımı

Kedinizin tırnakları bir iki günde tekrar uzar. Eğer kediniz dışarı çıkmıyorsa; sürekli evde ise dikkatli bir şekilde kılcal damarlara yaklaşmadan kesebilirsiniz. Kedinizin tırnağını kesmek için en uygun zaman onun uyuduğu zamandır. Eğer istemiyorsa asla zorla kesmeye çalışmayın.

Kedilerde Pire Tasması

Pire tasması; adından da anlaşıldığı üzere, kedinizi dış parazitlerden korumak için takılır. İlk taktığınız an on beş yirmi dakika kedinizin yanından ayrılmayın. Bunun nedeni kedinizin tasmadan hoşlanmayıp çıkarmaya çalışması halinde, kendine zarar verme ihtimalidir. Pire tasmasını kediniz üç aylık olana kadar kullanmayın.

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kedilerde Genel Bakım Nasıl Yapılmalı?

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF