Sokak Kedileri İçin Pratik Kedi Evi Yapımı

Sokak kedileri İçin pratik kedi evi yapımı gayet basit bir mantığa dayanıyor ve sınırları sizin hayal gücünüze bağlı olarak değişiyor..


Sokak Kedilerinin Zorlu Yaşamına Katkıda Bulunun

Kış ayları geldi çattı, yurdumuzun birçok bölgesinde özellikle geceler dondurucu soğuklara gebe. Bu soğuklarda biz sıcak evlerimizde rahat bir kış geçirirken kimsesiz sokak kedileri yaşam mücadelesi veriyor. Eminim bir çoğumuz onlara evimizi açmak isteriz ama çeşitli sebeplerle birden fazla kedi beslemeye gücümüz yetmiyor. Yine de onlar için hayati olan barınma ihtiyacını bu uzun kış mevsiminde onlara hediye edeceğiniz bir evle sağlayarak onları hayata bağlayabilirsiniz.

Pratik Kedi Evi Yapımı

Sokak kedileri için pratik kedi evi yapımı gayet basit bir mantığa dayanıyor ve sınırları sizin hayal gücünüze bağlı olarak değişiyor. Ben sadece belli başlı yapım tekniklerinden bahsedeceğim ama bu iş için temel işlevi anladığınız takdirde çok daha işlevsel olanları yapmanız mümkün. Temel mantık soğuktan ve rüzgârdan koruyacak, ıslandığında bozulmayacak, kedinin geçebileceği bir açıklığa sahip kapalı bir kutu yaratmaktır.

Pratik Kedi Evi Yapımında Kullanılacak Malzemeler

Kedi evi yapımı oldukça basit. İhtiyacımız olan en önemli nesne en az 0,5 metrekare hacminde bir kutu. Bu kutu kartondan, kontrplaktan, tahtadan veya plastikten olabilir. İkinci olarak kutunun içerisine veya dışarısına izolasyon malzemesi olarak kullanılmak üzere strafor veya benzeri bir madde. Kutunun içerisinde yatak vazifesi görecek yumuşak bir kumaş parçası. Bu eski veya yırtılmış bir kıyafet, yorgan, battaniye, çarşaf, masa bezi gibi ihtiyaç harici bir kumaş da olabilir. Evin ıslanmasını engellemek amacıyla etrafına sarılacak kalın ve sağlam bir naylon veya muşamba gibi su geçirmeyen bir araç ideal olur. Son olarak da bunları doğru pozisyonlara getirmemizi sağlayacak makas ve yapıştırıcı.

Pratik Kedi Evi Yapım Tarifi

Pratik kedi evi yaparken ilk yapacağımız şey kullanacağımız kutunun üzerine kedinin geçmesine yetecek büyüklükte bir delik açmak. Kullandığımız kutu üzerine izolasyon malzemesini yapıştırıcı kullanmak suretiyle 6 kenara göre düzgünce kesip çepeçevre yapıştırın. Bu arada deliği kapatmamaya özen gösterin. Sonrasında etrafı izolasyon malzemesiyle kaplanmış olan kutuyu çepeçevre naylon ile sararak ıslanmasını engelleyin ve naylonu bir ip veya yapıştırıcı vasıtasıyla iyice sabitleyin. Böylelikle minik dostlarımız için hazırladığımız ev yağmurda veya karda ıslanıp dağılmaz. En son olarak kedinin geçmesi için açtığımız delikten yatak olarak kullanacağı bezi geçirerek kutunun tabanına güzelce yayın.

 

Ekstralar Size Kalmış

Hazırlayacağınız kutuyu bir çekmeceden veya tahtadan tasarlayıp yaparsanız çok daha sağlam bir ev sunabilirsiniz. Ayrıca kutunun içerisine koyacağınız kedi maması ile ev sahibine güzel bir sürpriz de yapabilirsiniz. Gerisi sizin hayal gücünüzle sınırlı.

Yorumlar 2

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Benimde sokakta baktığın bir sürü kedim var mutlaka yapacam bende harika çok beğendim

Sokak Kedileri İçin Pratik Kedi Evi Yapımı

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF