American Shorthair


American Shorthair Hakkında

American Shorthair, orta büyüklükteki kafasında dik kulaklara, küçük yuvarlak bir ağza, kare şeklini andıran köşeli bir burun yapısına ve yine orta büyüklükte ki badem gibi gözlere sahip olan sevimli bir kedi ırkıdır. Çenesi oldukça gelişmiştir. Omuzları geniştir. Bu sebeple güçlü ve sağlam bir görüntüsü vardır. Orta uzunlukta bacakları ve yuvarlak şekle sahip patileri vardır. Tüyleri soğuk hava şartlarına gayet dayanıklıdır ve kısa, ince yapıdadır.


Karakteri ve Özellikleri

American Shorthair, gayet zeki, atılgan ve fazlasıyla hareketli karakterde bir kedi ırkıdır. Hatta en meşhur oldukları yanlarından biri ise, bu kedi türünü uykuda veyahut şekerleme yaptıkları esnalarda akrobatik hareketler yapar vaziyette görülebilir. Bu hareketli yapısı ve akrobasisi sayesinde özellikle kedi fare kovalamacılarında American Shorthair için fazlasıyla heyecan verici bir hal alabilir. Genellikle taze eti ve mamaları ile beslenseler de,  ara sıra kemirebilecekleri besinlerinde olması onları mutlu eder. Her zaman için favorileri karışık tatlara sahip kemiklerdir.


Renkleri

American Shorthair ırkının genel olarak kabul görmüş renkleri siyah, kahve ve krem renkleridir. Tabii ki diğer renkleri de mevcuttur fakat diğer renklerinin ortak özelliği açık tonlarda olmalarıdır. Bu diğer renkler kapsamında tek istisna lila ve çikolata renginde olan American Shorthair’lardır. Kuyruklarının üzerinde halkalar vardır ve omuz lekeleri adeta kelebek kanatlarında gördüğümüz desenleri andırır.


Bakımı ve Sağlığı

Tüylerinin sağlıklı ve düzenli aralıklarla fırçalanması gerekir. Bu konuda ki en önemli özellik, tüylerinin düzenli aralıklarla fırçalanıyor olması, kedinin sahibine daha kısa sürede alışmasını büyük ölçüde destekler

 

Özellikleri
  • 40%
    Taranma İhtiyacı - 40%
  • 80%
    Sıcakkanlılık - 80%
  • 85%
    Çocuklarla Dostluk - 85%
  • 85%
    Sağlık ve Dayanıklılık - 85%
  • 70%
    İlgiye İhtiyaç - 70%
  • 75%
    Oyunculuk - 75%
  • 85%
    Hayvanlarla Dostluk - 85%
  • 65%
    Bakım İhtiyacı - 65%
  • 50%
    Hareketlilik - 50%
  • 75%
    Zeka - 75%
71%

Özet

American Shorthair, orta büyüklükteki kafasında dik kulaklara, küçük yuvarlak bir ağza, kare şeklini andıran köşeli bir burun yapısına ve yine orta büyüklükte ki badem gibi gözlere sahip olan sevimli bir kedi ırkıdır.

Yorumlar 1

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

American Shorthair

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF