Evcil Hayvanlar Çocuklarda Alerjiyi ve Obeziteyi Azaltabilir mi?

Alberta Üniversitesi’nden bir ekip, evcil hayvanlarla yakın ilişki halinde olan bebeklerin dışkı numunelerini test ettiler;


Alberta Üniversitesi’nden bir ekip, evcil hayvanlarla yakın ilişki halinde olan bebeklerin dışkı numunelerini test ettiler; çocukluk dönemi alerjilerini ve obeziteyi önlemesi/azaltması ile bağlantılı olan iki bakteri olan ruminococcus ve oscillospira oranlarının arttığı ortaya çıktı.

Araştırmacı Anita Kozyrskyi, Microbiome’da yayınlanan en son bulgular üzerine; “Evlerinde hayvan bulunan bebeklerde, bu iki bakterinin oranı iki katına çıktı” dedi. Bağışıklığı düşürdüğü bilinen üç senaryoda bile söz konusu iki bakterinin bağışıklığı artırıcı değişimi ortaya koyduğu bildirildi. Ayrıca, evcil hayvan varlığı yeni doğan bebeklerde zatürreye neden olan ve doğum sırasında bulaşan hastalıkların riskini de azalttı.
Kozyrskyj, en son bulguların süreci nasıl etkileyeceğini söylemek için erken olduğunu vurguladı; ancak bu bakterilerin bir takviye madde olarak kullanılabilme ihtimalinin umut verici olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evcil Hayvanlar Çocuklarda Alerjiyi ve Obeziteyi Azaltabilir mi?

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF