Posta Güvercini ve Özellikleri


Posta Güvercini ve Özellikleri

En yaygın güvercin türlerinden olan posta güvercinleri, çevik beden yapıları ve gelişmiş yön duyguları ile diğer güvercinlerden ayrılır. Bu nedenle de güvercin yarışlarında en çok tercih edilen güvercin türü, posta güvercinidir. İyi bakıldığı taktirde ortalama on dört on beş sene yaşayabilen posta güvercinleri ortalama altmış ila seksen kilometre hızda günde bin kilometre mesafe uçabilir.

Posta güvercinlerinin standart bir beden yapıları bulunmaz. Zira, kimisi paçalı olabildiği gibi kimisinin paçaları bulunmaz. Aynı şekilde kimi posta güvercinlerinin göğüslerinde tıpkı bango güvercinlerindeki gibi gül olabildiği gibi kimilerindeyse bu özellik bulunmaz. Ancak elbette tüm bunlar, posta güvercinlerinin diğer güvercin türlerinden ayırt edilemez olmasına sebep olan nitelikler değildir.

Posta güvercinlerinin tüyleri, tıpkı bir ipek kadar yumuşak ve kadifeye dokunmuş hissi verir. Tüylerinin böyle olması posta güvercinlerinin, yağmurlu havada çabuk ıslanmamasını sağlar. Özellikle güvercin yarışları için posta güvercini yetiştirenler bilirler ki, yarışların yapılacağı günler havanın nasıl olacağı kestirilemeyebiliyor. Dolayısıyla yağmurdan kolay etkilenmeyen tüyleri, posta güvercinlerinin güvercin yarışlarında diğer güvercinlere nazaran daha dayanıklı olmalarını sağlar.

Posta güvercininin kuyruğu, bir nevi dümen vazifesi görür. Bu nedenle de kuyruk posta güvercinleri için denge sağlayıcı bir organdır. İyi bir posta güvercininin dengeli ve hızlı uçabilmesi için kuyruğunun fazla uzun ve açık olmaması gereklidir. Posta güvercininin kuyruğuna arkadan bakıldığında, biçim olarak kuyruğun sona doğru incelip sanki tek bir tüymüşçesine görünmesi gereklidir. Uzunluk olarak ise, kuyruğun uzunluğu kanat uzunluğundan mümkünse uzun olmaması ya da en çok bir santimetre uzun olması gereklidir.

Posta güvercininin gözleri, kuşun genel sağlığı ve iyi bir uçuş performansı sergileyebilmesi için büyük önem taşır. Sağlıklı bir posta güvercinin gözleri, canlı ve metalik bir renge sahiptir. Donuk ve mat gözlere sahip bir posta güvercini büyük ihtimalle bir sağlık problemi ile karşı karşıyadır.

Posta güvercinlerinin sırt ve belleri oldukça güçlüdür. Yapısal olarak bakıldığında, posta güvercinlerinin geniş belleri, tıpkı bir sportmen gibi kuyruğa doğru daralmaktadır.

Posta güvercinlerinin beslenmeleri, genel güvercin beslenmesinden çok farklı sayılmaz. Ancak güvercin sahibi, sahip olduğu posta güvercinini eğer ki bir yarışçı olarak yetiştirmeyi planlıyorsa, güvercininin beslenmesine büyük özen göstermesi gerekir. Dönemine göre bayatlamamış buğday, süpürge tohumu, darı, kırmızı mercimek, arpa gibi bakliyat ve çeşitli tohumlarla elde edilmiş karışımlar, yarışçı posta güvercinleri için özellikle hazırlanmaktadır. Ayrıca mevsim sebzelerinden hazırlanmış salatalar da haftada bir yada iki kez posta güvercinlerine yedirilebilir. Zira, yarışçı posta güvercinleri, yarış için büyütülmeyen güvercinlere göre daha fazla kaloriye ihtiyaç duyar.

Yorumlar 1

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Bu bilgiler için teşekkür ederiz ama yeterli değil mesala kanat yapısı VE göğüs yapısı nasıl olmalı resimle açıklarsanız sevinirim

Posta Güvercini ve Özellikleri

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF