Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çatlar?


Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çatlar?

Güvercinlerin yavrulama dönemleri, güvercin yetiştiricileri ve güvercin sahipleri için tarifi imkansız bir heyecandır. Güvercinler kendilerine en uygun eşi seçtiklerinde çiftleşmeye meyillidir. Birbirlerine kur yapan güvercinler, güvercin kümesi doğru gözlemlendiğinde fark edileceklerdir. Birbirlerine kur yapan güvercinler kümes içinde fark edildiklerinde, korkmadan çiftleşebilmeleri için diğer güvercinlerden ayırılmaları gerekmektedir. Diğer güvercinlerden çiftleşmeleri için ayrılan çift güvercinler, yalnızca birbirlerini görebilmeleri sağlanacak şekilde üç ya da dört gün yalnız kalabilecekleri bir yuvaya alınmalıdır. Yalnız başlarına ayrı yuvaya alınan güvercinler üç ya da dört gün içinde çiftleşecekler ve dişi güvercin devam eden dört günün içinde yumurtlayacaktır. Yumurta, kimi zaman bir kimi zaman üç adet olabilir. Dişi güvercin yumurtladığı zaman, çiftleşme dönemi bitip kuluçka dönemi başlamış olacaktır.

Kuluçka döneminde eş olan dişi ve erkek güvercinler sırasıyla yumurtanın üzerinde kuluçkaya yatarlar. Bu kuluçka dönemi boyunca dişi ve erkek ebeveyn güvercinlerdin kursaklarında yavrularını besleyebilmek için kursak sütü de birikmeye başlayacaktır.

Genel olarak güvercin yumurtaları on yedi ila on sekiz gün içinde çatlayacaktır. Nadiren de olsa bazı güvercin yumurtaları  doldurana dek çatlamayabilir. Bu güvercinler için herhangi bir tehlike arz etmeyecektir. Güvercin yumurtasının çatlamasından itibaren dünyaya gelen yavru güvercin, dört ila beş gün boyunca yalnızca ebeveyn dişi ve erkek güvercinler tarafından kursak sütü ile beslenecektir. Bu aşamada ebeveyn güvercinlerin beslenmelerine özen gösterilmesi için güvercin sahiplerine büyük iş düşmektedir.

Ebeveynleri tarafından ilk iki ya da üç hafta boyunca beslenen yavru güvercinler, bu süre zarfında tüylenmeye başlayacaklardır. Yavru güvercinler bilinçsiz hareketlerde yuvadan düşebilirler. Bu noktada da yuva dikkatle gözlemlenmeli ve yuvadan düşmüş olan yavru güvercinler yuvaya tekrar yerleştirilmelidir. Eğer ki yavru yuvaya geri yerleştirilmezse, ebeveyn güvercinler yavrularını göremeyebilir ve bu nedenle de yavru güvercinler açlıktan ölebilirler.

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çatlar?

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF