Güvercin Nasıl Beslenir


Güvercin Nasıl Beslenir?

Meraklısı için asla tarif edilemez bir keyif olan güvercin beslemek tabiri caizse tam manasıyla bir sanattır. Öyle ki, güvercinlerin hassas ve bir o kadar da özen isteyen bakımları, güvercin sahiplerini de hassas ve özenli bir sürece sokarak kendince disipline eder. Karşılığında da, sağlıklı, eğitimli ve pırıl pırıl tüyleri ile uçuşan güvercinler, güzelliklerini armağan eder sahibine.

Güvercin besleme süreci, basit olduğu kadar özen de ister. Ancak çok da zor olduğunu söyleyemeyiz bu sürecin. Burada, mümkün olduğunca taze besinler tercih etmek ve ödül mahiyetinde belli oranlarda yeşil sebzeleri beslenme sürecine eklemek önemlidir. Yine profesyonel olarak üretilmiş olan güvercinlere özel yemler de, güvercin beslerken tercih edilebilir.

Güvercinler için Doğru Öğün Nedir?

Güvercinleri doğru ve sağlıklı beslemek için, yemleme öğünlerine dikkat etmek gerekir. Zira, örneğin fazla beslendiğinde, gereğinden fazla yağlanıp, çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşabilmekteler. Bu nedenle, sabah ve akşamüstü olacak şekilde günde iki defa ve her bir güvercine iki yemek kaşığı denk gelecek şekilde yem vermek yeterli ve kararında olacaktır.

Güvercinler Neler Yiyebilir?    

Eğer özenli bir şekilde güvercin ya da güvercinlerinizi beslemek istiyorsanız, güvercinler için özel olarak hazırlanan yem karışımlarını tercih edebilirsiniz. Yüksek kaliteli bir güvercin yemi tercih ederken, yemin aspir içerdiğine dikkat edilmesi gerekir. Yemin aspir oranını, içeriğindeki istiridye kabuğu parçacıklarının bolluğundan anlamak mümkündür. Pet Shop’lardan ve yem satan yerlerden kolaylıkla bulunabilecek bu yemler, güvercinlerin yeterli beslenmelerini sağlarken, multivitamin ve mineral takviyeleri ile bağışıklık sistemlerini de kuvvetlendirmektedir.

Yemlerin yanında, güvercinlere çeşitli sebzeler de düzenli olarak, haftada üç ya da dört defa yedirilebilir. Karahindibanın yeşillikleri, lahana, bezelye, karnabahar, marul, ıspanak, biber, brokoli ve havuç, güvercinlerin severek yiyecekleri ve onlar için çok faydalı olan sebzeler arasındadır. Bu sebzeler arasından özellikle sert olanlarını ince ince rendeleyerek, güvercinlerin rahat rahat yemelerini ve yemekten keyif almalarını sağlayabilirsiniz.

Güvercinlerin gündelik öğünlerinin yanında, genel sağlık durumlarını iyileştirmek, bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirmek ve sağlıklı yumurtlamalarını desteklemek adına, kalsiyum glukonat maddesi ile besin takviyelemeleri oldukça önem taşımaktadır. Kalsiyum glukonat, haftada iki defa bir galon suya (1 Galon= 3,78541178 litre) bir yemek kaşığı karıştırılarak güvercinlere içirilmelidir.

Yorumlar 4

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. selam, dün gece açık pencereden beyaz ve evcil olduğu belli olan bir güvercin geldi. bulgur ve su verdim. sabah gider diye bekledim ama koltukta durmaya devam ediyor. ne yapmalıyım? sizce sahipli midir? selamlar
    özlem

    1. benimde 10 günden beri nerede ise güvercinim var sadece bugday ile su veriyorum ve hala sağlam 50-60 santım uzunlugunde ve 50-60 santım kalınlıgında bir kolıde beslıyorum sizde besleyin illa ki çıkar sahibi 🙂

  2. Geri bildirim: Posta Güvercini
  3. Geri bildirim: GÜVERCİN MAMASI – Er Haber.Net
  4. Geri bildirim: yavru güvercin nasıl beslnir – Er Haber.Net
  5. Ben yaklaşık 10 seneden beri güvercin bakıyorum bu güvercinciliği büyüklerimizden görüp heves ettik ve başladık güvercin bakmak kötü birşey değildir
    GÜVERCİNLERİ SEVELİM SEVDİRELİM
    KORUYALIM KOLLAYALIM

  6. Merhaba emeğine sağlık paylaşım için teşekkür ederim bahsettiğiniz kalsiyum glukonat galon hesabı anlamadim mesela yarım litre suya kaç damla kullanılmalı

Güvercin Nasıl Beslenir

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF