British Shorthair


Hakkında

İngiltere’nin yerli kedisi olan British Shorthair dünyada en çok beslenen kedi cinsleri arasındadır. Viktorya döneminde kedi severler tarafından vazgeçilmez bir tür haline gelen British Shorthair, eski dönemlerde üretilen tek kedi olma özelliği taşıyor. British Shorthair cinsi kediler Amerika Kedi Konferansı tarafından 1967 yılında tanınsa da, Kedi Severler Derneği bu durumu 1980 yılına kadar kabul etmedi. Hiç kuşkusuz günümüzde saf kan olarak tüm kuruluşlar tarafından tanınan ve en çok bilinen kedi türleri arasındadır.


Karakteri ve Özellikleri

“İngiliz Kısatüy” olarak da bilinen British Shorthair kedileri, oldukça sevecen bir kedi olmakla birlikte diğer tür kedilerden de farklı özelliklere sahiptir. Özellikle sahibine oldukça bağlı bir kedi olması yalnız yaşayan kedi severler için en önemli tercih sebebidir. Sadece tüyleri ile değil, yapısı ile de dikkat çekici bir kedi cinsidir. Güçlü kasları, geniş boyu, yuvarlak beden hatları, geniş göğüsü ve kaslı boynu ile dikkat çekici bir kedidir. Genel anlamda sessiz bir yapıya sahiptir. Hatta gün içerisinde neredeyse hiç sesini duymazsınız. Kucakta durmaktan hoşlanmaz. Her ne kadar oyun oynamayı sevmeyen kedi bulunmuyor olsa da, British Shorthair ırkı kediler de en az diğer kedi türleri kadar oyuncudur. Sahibi ile zaman geçirmek en önemli hobileri arasındadır. Çocuklarla iyi anlaşması ve diğer aile bireyleri ile iyi bir uyum oluşturması en dikkat çekici özellikleri arasındadır.

British Shorthair, daire şeklinde ve oldukça güçlü bir kafaya sahiptir ve bu kafa yuvarlak biçimdeki kemikleri ile bir bütüne kavuşmuştur. Burnu orta ebattadır ve yayvandır. British Shorthair’in özellikle çenesi ve burun bölgesi kendine özgü olarak çok gelişmiştir ve oldukça sağlamdır. Uçları yuvarlak ve tabanları geniş olan kulakları orta boyutlara sahiptir. Kulakları birbirileriyle tam anlamıyla ayrıktır fakat kafa yapısı ile oldukça uyumludur. Yuvarlak ve bir o kadar iri gözleri çok uyanık bakışlar atar. Beden ölçüsü orta büyük denilebilecek bir aralıktadır. Tıknazdır ve bedeninin arka bölgesi düz biçimdedir. Derin ve geniş bir göğse sahiptir. Bacaklar güçlü ve orta boydadır. Patileri de yuvarlak ve sıkıdır. Kuyruğu orta uzunluktadır ve gittikçe genişler. Uca yaklaştıkça incelir ve bu durum bedenine oldukça uyum sağlar.

British Shorthair, oldukça uyumlu bir kedidir ve bir o kadar da dayanıklı bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda tam bir şehir kedisidir. Sağı solu pek belli olmayan British Shorthair, bazen içine kapanıkken bazen de canlı ve hareketli bir kedi olabilir.


Bakımı ve Sağlığı

En çok Hipertrofik kardiyomiyopati ve diş eti iltihabı rahatsızlıklarının görüldüğü British Shorthair cinsi kedilerde, tıpkı diğer kedilerde olduğu gibi genetik altyapıya sahip çeşitli hastalıklar görülebilir. Tek katmanlı tüylere sahip olan bu kediler çok sık bakıma ihtiyaç duymaz. Kısa ve sık tüy yapısına sahiptir ve tüylerinin haftada bir kez fırçalanması yeterlidir. Daha çok gri renkli tüylere sahip olan British Shorthair cinsi kedilerin farklı renklere sahip olanları da mevcuttur.

British Shorthair, kendisini temizler, bakımını yapar ve kendi kararlarını alarak kendi ayaklarının üzerinde duran sağlam karakterli bir kedidir.


Renkleri

British Shorthair fazlasıyla ren çeşitine sahip olan bir kedi ırkıdır. Örnek vermek gerekirse siyah, beyaz, krem, vizon, duman rengi, mavi, tekir, lekeli ve pek çok çift renkler mevcuttur.


Beslenmesi

Kaslı ve güçlü bir yapıya sahip olan British Shorthair cinsi kedilerin beslenmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Kedi maması seçiminde et oranı ve içerdiği protein miktarını kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. Kolay kilo alabilen ve kolay hantallaşan bu kedilerin hastalanmasının önüne geçmek için egzersiz yaptırılması gerekmektedir.

 

Özellikleri
  • 55%
    Taranma İhtiyacı - 55%
  • 90%
    Sıcakkanlılık - 90%
  • 80%
    Çocuklarla Dostluk - 80%
  • 55%
    Sağlık ve Dayanıklılık - 55%
  • 70%
    İlgiye İhtiyaç - 70%
  • 80%
    Oyunculuk - 80%
  • 90%
    Hayvanlarla Dostluk - 90%
  • 45%
    Bakım İhtiyacı - 45%
  • 70%
    Hareketlilik - 70%
  • 85%
    Zeka - 85%
72%

Özet

Kısa ve sık tüylü ancak çok fazla bakıma ihtiyaç duymayan sabırlı ve sessiz kedi türüdür.

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

British Shorthair

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF