Colorpoint Shorthair


Colorpoint Shorthair Hakkında

Colorpoint Shorthair, siyam adı verilen kedilerin diğer ırklar ile çiftleşmesi sonucu oluşmuş bir kedi ırkıdır. Bu sebeple de, tıpkı diğer bütün melez ırklarda görüldüğü gibi, kafaları uzun ve orantılı bir yapıya sahiptir. Burnu oldukça büyüktür. Ağız yapısı da öne doğru çıkık ve uzundur. Kulakları dikkat çekecek kadar genişliğe sahip olmakla beraber uç kısımları da yuvarlaktır. Gözleri ise iri birer badem şeklindedir. Orta boyutlarda bir kedi ırkı olan Colorpoint Shorthair’ların kas ve kemik yapıları da oldukça gelişmiş bir yapıdadır. Bacakları ince ve zayıftır. Patileri oval ve geniştir.


Karakteri ve Özellikleri

Colorpoint Shorthair oldukça meraklı ve hareketli olmasından dolayı hem kendilerini hem de kendi sahiplerini fazlasıyla eğlendirmekle birlikte bundan da büyük zevk alır. Zeki kedi ırklarındandırlar. Hareketleri akıllıcadır ve mantıklıdır. Diğer kedi ve köpeklerden pek de haz ettikleri söylenemez fakat ev ortamına uyum sağlarlar. Sahiplerine de oldukça sadık kedilerdir.


Renkleri

Colorpoint Shorthair kedilerinin az da olsa noktalı ve karışık renkli çeşitleri de mevcuttur fakat geneli itabari ile açık, tek renge sahip kedilerdir. Bu ırkın yaşlı kedilerinde çizgiler artmış olmakta ve renkleri de aynı ölçüde koyulaşmış olmaktadır. Colorpoint Shorthair’ın noktaları genelikle görüldüğü 3 farklı çeşit vardır ve bunlar mavi – krem, çikolata – krem ve çikolata renklerinin üzerinde mevcut konumdadır. Göz renkleri ise derin bir mavi rengindedir.


Bakımı

Colorpoint Shorthair’ın tüyleri yumuşak ve sağlıklı olduğu için bakımları da oldukça kolaydır. Fakat Colorpoint Shorthair ırkının kulaklarının hassas olması nedeni ile fırçalama esnasında zarar görmemeleri adına bu bölgelere daha fazla dikkat edilmeli ve özen gösterilmelidir.

Özellikleri
  • 100%
    Taranma İhtiyacı - 100%
  • 40%
    Sıcakkanlılık - 40%
  • 95%
    Çocuklarla Dostluk - 95%
  • 90%
    Sağlık ve Dayanıklılık - 90%
  • 95%
    Sahibine Şevkat - 95%
  • 80%
    Oyunculuk - 80%
  • 95%
    Hayvanlarla Dostluk - 95%
  • 95%
    Bakım İhtiyacı - 95%
  • 75%
    Hareketlilik - 75%
  • 95%
    Zeka - 95%
86%

Özet

Colorpoint Shorthair ırkının kulaklarının hassas olması nedeni ile fırçalama esnasında zarar görmemeleri adına bu bölgelere daha fazla dikkat edilmeli ve özen gösterilmelidir.

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Colorpoint Shorthair

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF