American Curl


American Curl Hakkında

American Curl ilk kez Californiada yaşayan bir çiftin 1981 yılında Shulamit ırkı kedilerinin dört yavrusundan ikisinin kıvrık kulaklı ve düz uzun tüylü olduğunu keşfetmeleriyle ortaya çıkmıştır. Daha sonraları genetik çalışmalarla bu tür safkan hale gelmiştir.
İlk kez 1983 yılında tanımlanan bu tür 1986 yılında CFA ( Cat Federal Assocesetion ) tarafından saf ırk olarak kabul edilmiştir. 1991 yılında şampiyonalarda görülmeye başlayan Amerikan Curl ırkı 1993 yılında, iki farklı tüy uzunluğu ile kabul edilmiştir.


Karakteri ve Özellikleri

Akıllı, mantıklı, asil ve duyarlıdırlar kedi türleri arasındadır. Mükemmel sezgileri ve meraklı davranışları vardır. Pozitiflikleriyle hemen dikkat çekerler. Kendileri gibi insanlar tarafından tercih edilen bu tür 2-3 yıl içinde ergenliğe geçerler. Kutu konserve Taze et ve hazır mamalardan çok hoşlanırlar.
American Curl, aslında ortalama bir kafa boyutuna sahipken kulaklarının arasındaki mesafenin dar olması yüzünden kafası bayağı uzunmuş gibi bir görüntüye sahip olmuştur. American Curl aynı zamanda diğer kediler ile kıyaslandığı takdirde kulakları en hassas olan ve en yüksek duyarlılığa sahip olan kedi cinsidir. Kulakları dik, uzun ve ağzı ile orantılandığında geniş bir yapıdadır. Çenesi oldukça sağlamdır. Gözleri geniştir ve cevizi andırır.
Ağzı küçüktür ve burnu da kare şeklindedir. Dolayası ile oldukça şirin bir kedi türüdür. American Curl’ün kasları her ne kadar az gelişmiş olsalar da düzenli olarak çalışır. Orta uzunlukta sağlam bacaklara sahiptir. Birbirileri ile uyumlu ve orantılı çizgileri bulunan geniş bir kuyruğu vardır. Yuvarlak ve orta derecede büyüklüğe sahip patileri vardır. Orta uzunluktaki tüyleri dokunulduğunda ipeksi bir yumuşaklığa sahip olduğunu gösterir. Derisi biraz sarkıktır fakat buruşuk değildir.
Kafası orta boyutlarda olmasına rağmen kulaklarının birbirine yakınlığı sebebiyle uzun bir kafası varmış gibi görünür. en duyarlı kulaklara sahip bu türün kulakları uzun,dik ve ağızlarından daha geniş bir yapıdadır.
Kare şeklinde bir buruna sahip bu kedilerin gözleri geniş bir cevizi andırır.Ağzı küçük,çenesi kuvvetli ve sağlamdır. Ağırlıkları 2.5 kg ile 4.5 kg arasında değişen bu türün kasları az gelişmiştir. Patileri çok büyük değildir ve orta uzunlukta bacakları vardır,bacakları üzerinde birbirleriyle orantılı çizgiler bulunan geniş kuyruğu ile orta büyüklükte bir vücut yapısına sahiptir.
Dokunulduğunda ipeksi bir his uyandıran ve çok uzun olmayan tüylere sahip olan Curl’in derisi sarkık olmasına rağmen buruşuk değildir. Tüyleri Yumuşak ve ipeksidir. Parlak olan tüyleri orantılı traş edildiğinde sağlıklı görünür.

American Curl, her şeyden önce asil bir kedidir. Mantıklı bir karaktere, muhteşem sezgilere, akılcı hareketlere sahiptir. En dikkat çekici özelliği meraklı olmasıdır. Hayat dolu bir kedidir. Çocukluk dönemlerinden ergenlik dönemine geçişleri 2 ile 3 yıl arasında olup, kendisi gibi dışa dönük ve hayat enerjisi yüksek insanların başlıca tercihidir American Curl.


Bakımı ve Sağlığı

American Curl’un tüyleri ipeksidir ve oldukça yumuşaktır. Aynı şekilde bir o kadar da parlak olan tüylerini orantılı bir şekilde traş ettirmek oldukça sağlıklı bir görüntü kazanmasına yardımcı olacaktır.

 

Özellikleri
  • 55%
    Taranma İhtiyacı - 55%
  • 90%
    Sıcakkanlılık - 90%
  • 40%
    Çocuklarla Dostluk - 40%
  • 50%
    Sağlık ve Dayanıklılık - 50%
  • 60%
    İlgiye İhtiyaç - 60%
  • 80%
    Oyunculuk - 80%
  • 70%
    Hayvanlarla Dostluk - 70%
  • 75%
    Bakım İhtiyacı - 75%
  • 85%
    Hareketlilik - 85%
  • 80%
    Zeka - 80%
69%

Özet

Akıllı, mantıklı, asil ve duyarlı kedi türleri arasındadır. Mükemmel sezgileri ve meraklı davranışları vardır. Pozitiflikleriyle hemen dikkat çekerler.

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

American Curl

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF