İki Kedi Beslemek


İki kedi beslemenin avantajları nelerdir?

(belki de üç)

Evcil hayvanlarımız için her şeyin en iyisini alarak ya da yaparak onları şımartmaktan inanılmaz gurur duymamızla birlikte aslında en çok ihtiyacı olan şeyleri görmezden gelebilir ya da inkâr ediyor olabiliriz: Kendi türünden bir veya daha fazla arkadaşının olması.

İki Kedi Beslemek

Çoğu kedi davranış bilimcisi de evde bir kedinin dışında başka bir kedinin olması sonucu çok daha mutlu, sağlıklı bir hayatları olduğunu kabul eder. Kediler çok iyi arkadaş olamasalar da sizin evde olmadığınız zamanlarda evi bir başkasıyla paylaşmak, monoton ve yalnız sürdürdükleri hayata bir dur der. Elbette eğer bu iki kedi çok iyi oyun arkadaşı olursa, özellikle de yavru ve genç yetişkinlerin daha çok ihtiyaç duyduğu eğlence ve egzersiz ile vakit geçirme avantajı da eklenir.

Oyuncu kedilerin saldırgan tavırları, çoğunlukla sahibine yönelik olur. Kedinin enerjisi tamamen oyun odaklanırsa bu durum önlenebilir. Enerjisini ne kadar oyun oynayarak harcarlarsa o kadar az tırmalar, ısırır; kısaca saldırganlığı azılır.

Özellikle genç erkek kedilerin (3-24 aylık) en çok ihtiyacı olan şey bir “arkadaştır”. Genç erkek kedi sahipleri, bir başka kedi almaktan çekinse de buna cesaret edenler, ikinci bir kedi sahiplenmenin gerçekten ne kadar doğru bir davranış olduğunu ve göründüğü kadar zor olmadığını anlarlar. Artık kedinizi eğlendirmek için türlü türlü oyunlar bulmanıza gerek yoktur. Çünkü artık kedinizin yeni bir “arkadaşı” var.

İkinci kediyi sahiplenmenin diğer avantajları:

  • Kedinizin yalnızlık psikolojisinden doğabilecek ciddi sorunlara maruz kalmasını önlemenizi sağlar.
  • Kedinizin “bencil” duygularının yerini “paylaşımcı duygular alır ve oyuncağını, yemeğini, sevgisini paylaşmayı öğrenir.
  • İki kediyi aynı anda sahiplenmek, ikinci kediyi sonradan sahiplenmekten daha avantajlıdır. Çünkü uyum ve anlaşma sorunlarını ortadan kaldırır.
  • Enerjilerini birlikte oyun oynayarak harcadıkları için geceleri çok rahat uyku çekerler.
  • Kedilerinizden biri dişi; biri erkek ise çiftleştirme şansınız olur. Emin olun hamile kedilerin bakımı tahmin edildiği kadar zor değildir. Sonunda yavrulara o kadar hayran olursunuz ki; zoraki sahiplendirirsiniz.
  • Kedinizin stres nedenli ortaya çıkan hastalıkların birçoğu önlenmiş olur. Çünkü diğer kediyle harcayacağı vakitte sizin yokluğunuzun bile farkına varmazlar. Ama eve geldiğinizde oyun oynamaktan yorgun düşmüş iki kedi, elbette ki sizin sevginize ihtiyaç duyar.
  • Bir günden fazla kedinizi yalnız başına evde bırakmanız mümkün değildir. Ama evde diğer bir kedinin olması, yeterince mama ve suyla onları birkaç gün yalnız bırakabilirsiniz anlamına gelir.
  • Eşyalarınızın zarar görmesini engelleyebilirsiniz.
  • İkinci bir kedi sahiplenerek her ne kadar masraflarınız artsa da; sorumluluğunuz da bir hayli azalacaktır.
  • “Başka bir şeyle/birisyle değil, benimle ilgilen” bakışları ve miyavlamalarına son verebilirsiniz.

Yorumlar 4

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. yazılarınız paylasımlarınız cok yerinde bi hayvan sever olarak calısmalarınız cok yerinde buluyor teşekkür ediyorum

  2. merhabalar,benim evde 9 aylık erkek henüz kısırlaştıramadığımız bir kedim var ismi gölge.çok hırçın,sürekli bizi ısırıyor,tırmalıyor.anlayacağınız baya bir asabi ve zor bir dönemden geçiyoruz.evimize yanına 1 erkek kedi daha almak istiyoruz ama gölgenin tepkilerinden korkuyoruz.bize küser ya da yeni gelen kediye zara verebilir düşüncesiyle duraksıyoruz.kendisi pek bir kıskanç çünkü.sizce onun yanın erkek bir kedi alsam iyi mi olur kötü mü ? yardımınıza çok ihtiyacım var…

  3. iki kedim var daha 5 haftalık tualet eğitimleri acayip zor alışırlar inşallah 🙂

İki Kedi Beslemek

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF