Kedilerin En Sevdiği Şeyler


Bugünkü yazımızda tartışmasız hemen hemen her evcil kedinin hoşuna giden oyun ve oyuncaklardan, yiyeceklerden ve müziklerden bahsedeceğiz.

Kedilerin En Sevdiği Oyun ve Oyuncaklar

  1. Kedilerin En Sevdiği Oyun ve Oyuncaklar

Kedilerin şüphesiz ki en sevdiği aktivitelerin (uyumak ve yemek yemek) başında oyun oynamak gelir. Bu bir oyuncakla, başka bir evcil hayvanla, sahibiyle ya da kendi kuyruğuyla; kısacası herhangi bir şeyle olabilir. Bir şeyin kedilerin oyun oynayabileceği bir şey olması için dikkatini çekmesi ve o an enerjisinin yerinde olması yeterlidir. Hatta “Kedilerle Oynanabilecek Oyunlar” yazımız bu konuda dikkatinizi çekebilir. Şüphesiz ki en çok sevdikleri oyun saklanmak ve yakalamaktır. Her zaman deriz ki avcılık içgüdüleri her daim vardır ve yok edilemez. Saklanma ve yakalama en çok haz aldığı oyunlardandır. Hareket eden şeylere ayrı bir ilgi gösterirler. Sinek vb. böcekleri takip edip, yakalamaya bayılırlar. Baloncuk çıkartan oyuncaklara hasta kalırlar. Birçoğu lazer ışığından çıkan o küçük noktayı yakalamak için oradan oraya koşturur. Topun her türlüsünü ağızlarının suyu akar. Pinpon topu, kağıttan top; alüminyum folyodan yapılan top; kısacası ağızlarına alabilecekleri boyuttaki her top onlar için ideal oyuncaktır. İpin ucunda çıngıraklı sallanan toplar, balonlar, naylon poşetler, kutular vb. şeyler kedinizin favori oyuncaklarıdır.

Not: Ucu sivri, kimyasal içerikli vb. her türlü tehlikeli oyuncağa kedinizin ulaşamayacağı bir yere koyun.

Kedilerin En Sevdiği Yiyecekler

  1. Kedilerin En Sevdiği Yiyecekler

Birçoğumuz evcil kedisini kuru mama ve zaman zaman ödül niyetine yaş mamayla besliyor. Bu nedenle bazen evdeki yiyeceklerden aşıran kedinizin kusma sahnelerine şahit oluyoruz. Çünkü alışkın oldukları bir şey değil. Kediler diğer evcil hayvanlara göre gerek kuru mamada gerekse yaş mamada oldukça seçici davranırlar. Ağızlarının tadını pek de iyi bilirler. Kokusundan hoşlanmadığı şeyi her ne kadar aç da olsa yemezler. Ayrıca kedilerin sindirim sisteminin bizlerinkinden daha farklı ve hassas olduğunun farkına varmamız gerekir. Vitamın ve protein deposu olan çiğ ya da pişmiş yumurta sarısı, abartılı olmayacak şekilde patates, makarna gibi nişasta açısından zengin gıdalar, aşırı tuzlu ve yağlı olmayan peynirler, hazmı kolaylaştıran havuç, patates ve ciğer üçlüsü, kılçığı ayıklanmış balık (tercihen konserve balık) vb. ev yiyecekleri kedilerin en sevdiği yiyeceklerdir. Kuru mama olarak marka değerlendirmesini başka bir yazımızda irdeleyeceğiz.

Kedilerin En Sevdiği Müzikler

  1. Kedilerin En Sevdiği Müzikler

Aslında “Kediler ve Müzik” yazımızda bu konuyu uzunca incelemiştik. Hatta sadece evcil kedi ve köpeklere özel yapılmış bir albümden bile bahsettik. Çünkü kedilerin müzikle aralarının çok iyi olduğu gerçeği ortadadır. Yüksek sesten haz almadıklarını ve yüksek sesli ortamdan hemen uzaklaşma eğiliminde olduklarını birçoğumuz biliyoruz. Öncelikle kedinize dinletmek istediğiniz müziğin sesi ne çok kısık ne de çok açık olmalı. En sevdiği müziklere gelirsek; şarkı adı vermeye gerek yok fakat öncelikle şunun farkında olmalısınız: Her kedinin karakteri farklıdır. Dolayısıyla kimi kediler çok yavaş tempodaki slow müziklerden hoşlanır. Kimisi ise daha ritmik, daha hareketli parçaları sever. Bunu keşfetmeniz için de kedinize birden farklı türde şarkı dinletip, hareketlerini gözlemlemeniz gerekir.

Yorumlar 2

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. tabikide perdelerim ve koltuk takımlarım heralde o kadar cok seviyorki parca parca ettiii :):):)

Kedilerin En Sevdiği Şeyler

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF