Kedilerle İlgili Kitaplar


Kedilerle İlgili Kitaplar

Kedilerle ilgili bir sürü eğitici kitap olmasına karşın bu yazımızda en çok satanlar ve okunanlar listelerindeki kitapları değerlendireceğiz. Kedilerin her yaptığı hareketin, her çıkardığı sesin, her attığı bakışın bir sebebi olduğunu unutmayın. Özellikle bir kedi sahiplenmeye kesin karar verdiğinizde bu kitaplardan en azından birine sahip olmanızda fayda var. Sebepsiz hiçbir şey yoktu deyimi bütün canlılar için geçerlidir. Kediler, zeki hayvanlardır. Dolayısıyla onların gizemli dünyasını daha yakından tanımaya ne dersiniz? Sevimli dostlarımızı daha iyi tanımak ve tanıtmak için yazdığımız yazıların çok daha fazlasına sahip kedilerle ilgili kitaplara bir göz atalım…

  1. Her Yönüyle Kedi Bakımı – Steve Duno
Her Yönüyle Kedi Bakımı – Steve Duno
Foto: D&R

“Eğitim-Beslenme-İlkyardım-Sağlık-Doğum” alt başlıklarıyla yayına girmiş olan ‘Her yönüyle kedi bakımı’ kitabı, Steve Duno tarafından yazılmış çok yönlü bir kitaptır. Şöyle ki; kedilerin doğumu, beslenme alışkanlıkları, davranışsal özellikleri, eğitim ipuçları, sağlık problemleri ve ilkyardımda yapılması gerekenler gibi birçok konu hakkında bilgilendirme yapmaktadır.

  1. Çocuklar İçin Kedi Bakımı – Katherine Starke
Çocuklar İçin Kedi Bakımı
Foto: Idefix

Küçük bir bebeğiniz veya daha ergenlik çağına ulaşmamış küçük bir çocuğunuz var ve kedi mi sahiplenmek istiyorsunuz? Belki çocuğunuz çok istiyor belki de siz.. O zaman bu kitap tam da size göre. Çünkü Katherine Starke’ın “Çocuklar için kedi bakımı” adlı kitabı, kedi dilinden, kedi duygularından ve çocuklarla arasındaki bağın nasıl kurulacağına ilişkin faydalı bilgiler içeriyor. Kitabın içinde yer alan internet bağlantısı aracılığıyla kedilerle ilgili muhteşem çizgi filmleri çocuğunuzla birlikte izleyerek, belki de kedilerden korkan çocuğunuza farklı bakış açıları kazandırabilirsiniz.

  1. Kedinizi Nasıl Bilirsiniz? – Desmond Morris
Kedinizi Nasıl Bilirsiniz – Desmond Morris
Foto: Idefix

Kedilere dair sağlık olsun, eğitimleri olsun birçok bilgiye sahip olsanız bile çoğu zaman tam olarak duygularını anlamakta zorluk çekersiniz. İşte tam da bu noktada devreye girenDesmond Morris’in “Kedinizi nasıl bilirsiniz?” adlı kitabında, kedilerin duygularını, davranışlarını inceliyor. Kedinizin ev eşyalarınızı neden kırıp döktüğünün, neden eşyalarınızı tırmaladığının, neden bitkilerinizi parçaladığının gibi birçok davranışının nedenlerini sorguluyor.

  1. Kedi Anlama Kılavuzu – Arden Moore
Kedi Anlama Kılavuzu – Arden Moore
Foto: D&R

Kedilerin duygu ve davranışları arasında bağlantı kuran bu kitapta kedinizi mutlu etmenin yollarını bulabilirsiniz. Arden Moore’un “Kedi anlama kılavuzu” kitabında, tuvalet eğitimleri, kediler için en zevkli oyunlar, kedi davranışlarına değişik yaklaşımlar bulunmaktadır.

  1. Kedi Sahibinin El Kitabı – Dr. Bruce Fogle
Kedi Sahibinin El Kitabı – Dr. Bruce Fogle
Foto: Idefix

Kedilerle ilgili eğitici kitaplardan en çok tercih edilenlerden biri olan Dr. Bruce Fogle’un “Kedi sahibinin el kitabı” adlı kitabı, isminden de belli olduğu gibi elinizin altında bulunması gereken bir kitaptır. Kedilere dair her şeyi içerisinde barındıran bu kitap, kedi sahiplenip sahiplenmemekle ilgili kararsızlık yaşayanlar için de rehber niteliğindedir.

  1. Kedilerin Dokuz Duygusal Canı – Jeffry Moussaieff

Kedilerin Dokuz Duygusal Canı – Jeffry Moussaieff

“Kediler 9 canlıdır” sözüne esprili bir yaklaşımı olan bu kitap, bilimsel bilgilerle kedilerin de duygusu olduğunu açıklayıcı ve eğlenceli bir şekilde okurlarına ifade eder. Narsisizm, bağımlılık, kıskançlık, korku, öfke, merak, oyunculuk, sevgi, halinden hoşnutluk gibi alt başlıklarıyla her canlının sahip olduğu bu duyguları bir de kedimizin gözünden içselleştirmemizi sağlayan bu kitap, gerçek ama bir o kadar da şaşırtıcı bilgiler içerir.

  1. Uygarlığı Değiştiren 100 Kedi – Sam Stall

Uygarlığı Değiştiren 100 Kedi – Sam Stall

“Tarihte en çok sözü geçen kediler” sloganıyla piyasada en çok satılan kedi kitaplarından biri olan Sam Stall’in bu kitabında, bilim, tarih, sanat ve daha birçok alanda büyük katkılar sağlamış kediler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Çok şaşırtıcı bilgilere rastlayacağınız bu kitap içinizde, her okuduğunuz cümleyi araştırma isteği uyandıracaktır. Çok önemli edebi eserlerin ilham kaynağı olan kedi, polisi arayıp sahibinin hayatını kurtaran kedi gibi büyük katkılar sağlamış 100 farklı kedinin ilham veren hikâyesine tanıklık etmek için bu kitabı mutlaka edinin.

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kedilerle İlgili Kitaplar

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF