Kedilerle Araba Yolculuğu


Kedilerle Araba Yolculuğu

Kedilerle Uçak Yolculuğu” yazımızın bir devamı niteliğinde kedilerle araba yolculuğunun zorluklarına ve yapılabileceklere değiniyoruz. Bugünkü yazımızda aslında birçoğumuzun sıklıkla karşılaştığı bir durum olan araba yolculuğundan bahsedeceğiz. Kedi sahipleri çok iyi bilirler ki; tatile çıktıklarında, bir akrabalarınız ziyarete gittiklerinde, kısacası 1-2 günden fazla seyahatlerinin hiçbirinde kedilerini yalnız bırakamazlar. Dolayısıyla kedinizle araba yolculuğu yapmak nasıl olur? Neler yapmanız gerekir? gibi benzeri sorulara yanıtlar arayacağız.

Taşıma kabı içerisinde kendilerini rahat hisseden birçok kedi, araba yolculuğuna da gayet iyi uyum sağlar. Taşıma kabı, kedinizin içerisinde ayağa kalkıp, etrafında dönebileceği kadar geniş ve sağlam olmalıdır. Yola çıkmadan önce, bir kıyafet, yastık, pelüş oyuncak gibi kendi kokusunun olduğu, kedinizin en sevdiği uyku eşyalarını taşıma kabının içine koymayı unutmayın. Birçok kedi taşıma kabının evde de kullanımı için kapısı çıkarılıp takılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Daha önceden üzerinde uyudukları bir şey ya da sıcak ama ıslak olmayan kıyafetinizin bir parçasının kutunun içine koyabilirsiniz. Zaman zaman taşıma kabının içine kapağını açık bırakarak en sevdiği mamalardan koyun. Eğer bu kedinizin içine girmesi için onu cezbetmiyor ise, bir süreliğine düzenli bir şekilde kedinizi kabının içinde beslemeye başvurabilirsiniz.

Hem kedinizin hem de sizin güvenliğiniz için, araba kullandığınız esnada sakın ola ki kedinizin arabanın içinde dolaşmasına izin vermeyin. Bu durum çok ciddi trafik kazalarına sebep olabilir. Araba hareket halindeyken taşıma kabının kapağını kapalı tuttuğunuz takdirde hem kediniz kendini daha güvende hisseder hem de olası sorunları önlersiniz. Kedinizle araba yolculuğunuz için en iyi seçenekleri değerlendirmek için kısa yolculuklar ile birkaç deneme yapmanız gerekebilir.

Evden ayrılmadan önce kedinizi yeni temizlenmiş tuvalet kabını kullanmaya teşvik edebilirsiniz. Araba yolculuğunu pek alışkın olmayan bazı kediler, 10-20 dakika içinde kabından çıkmak için sesler çıkarmaya başlar. Eğer bu süre giderek uzuyorsa, kedinizin tuvaletinin gelmiş olma ihtimaline karşın emici özellikte olan “Evcil hayvan pedi” satın almanız gerekir. Aldığınız pedi yolculuğa çıkmadan önce taşıma kabının ortasına serebilirsiniz.

Kediler bacaklarını zorlamadığı sürece taşıma kabının içinde araba yolculuğu yapabilir. Aracınızı durduğunuzda, kabından dışarıya çıkmasına izin vermeden önce mutlaka bilgilerinizin yazılı olduğu bir tasması olduğundan emin olun. Ve ihtiyacı olan su, mama gibi şeyleri böylelikle verebilirsiniz. Kedinizi aracınızda gezinmesine izin vermeden önce camlarınızı mutlaka kapatın.

Kedilerle araba yolculuklarında kedi kaybolmaları çok sık yaşanır. Mola verdiğinizde bir mağazaya 5 dakikalığına bile olsa gittiğinizde, döndüğünüz zaman kedinizi bulamayabilirsiniz. Kapıların kesinlikle kitlendiğinden, camlarınızı kapadığınızdan emin olun. Kedinizin çalınma ihtimaline karşın bunları uygulamanız son derece önemlidir.

Asla ve asla sıcak havalarda kedinizi arabada tek başına bırakmayın!

Eğer kedinizle birlikte seyahat ediyorsanız, yemeklerinizi mola yerlerinden temin etmeniz gerekebilir. Mutlaka aracınızı kısa süreliğine terk etmeniz gerekiyorsa arabanızı kilitleyip, camları iki-üç parmak aralık şeklinde bırakabilirsiniz. Ama olabildiğince çabuk olmanız gerekir. Daha da güvenlisi, kedinizi taşıma kabıyla birlikte yanınıza alın. Eğer bir süreliğine etrafta gezinmek, alışveriş yapmak istiyorsanız, kedinizin güvende olduğundan emin olun. Yakınlarda bir veteriner var ise kedinizi birkaç saatliğine bırakıp bırakamayacağınızı öğrenebilirsiniz. Birçok veteriner bu konuda hassas ve yardımseverdir. Uygun fiyata kedinize sahip çıkar ve birkaç saatliğine ilgilenir. Siz de bu sayede içiniz rahat bir şekilde alışverişinizi, gezinizi tamamlayabilirsiniz. Kedinizi güvenli gördüğünüz her nereye bırakırsanız bırakın, mutlaka taşıma kabıyla teslim edin ve içinden çıkmaması için tembihleyin.

Yorumlar 1

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kedilerle Araba Yolculuğu

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF