Kedilerle Oynanabilecek Oyunlar


Kedilerle Oynanabilecek Oyunlar
Kediniz ile birlikte oynayabileceğiniz ilginç oyunları keşfedin.

Şüphesiz ki minik dostlarımızı kucağımıza alıp okşamak kadar onlarla oynamak da birçoğumuz için günün olmazsa olmazlarındandır. Her ne kadar eve yorgun gelseniz de evde sizinle oyun oynamak için can atan bir kedinizin olması tüm yorgunluğunuzu alır. Bu yazımızda onlarla oynayabileceğiniz oyunlara değinip; kedinizle çok daha verimli ve eğlenceli oyun saatleri geçirebilmeniz için birbirinden güzel, kendi emeğinizle çok fazla vakit harcamadan yapabileceğiniz oyuncakların yapılış şekillerini vereceğiz. Özellikle yavru kediler ve ilk iki yaş içerisinde olan kediler mükemmel oyuncudurlar. Oradan oraya zıplar, bazen hızlarını alamayıp ellerinizi ısırıp sizi kızdırmaya çalışır, ilgiyi tamamen kendi üzerlerine çekmeye çalışırlar. Kedinizle oyun oynarken eğer sizi ısırıyorsa çok basit bir formül geliştirebilirsiniz. Elleriniz kedinizin oyuncağı değildir. Bu yüzden kedinizi sakın öyle alıştırmayın. Isırmanın yanlış bir davranış olduğunu bir şekilde göstermelisiniz. Kedi Eğitimi Nasıl Verilir? yazımızda daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bütün veterinerlerin de önerdiği gibi, günde en az 15-20 dakika kedinizle vakit geçirmeniz hem kedinizin hem de sizin için psikolojik ve fiziksel açıdan büyük fayda sağlamaktadır.

Kediler, evcil hayvanlar arasında en oyuncu olanlardandır. Onunla ilgilenmediğiniz anlar, kedinizin oyun saatiyse işiniz çok zordur. Çünkü kediniz ilgiyi üzerine çekmek için biblo kırmaktan tutun kanepeleri tırmalamaya kadar her türlü şeyi yapabilecek kapasitededirler. Bu yüzden genelde kediler sahiplerine değil, sahipleri kedilere uyarlar. İşin aslı, yine en başta söylediğimiz gibi, kediler canları ne isterse onu yaparlar. Canlarının oynamak istediği her şeyle oynayabilirler. Ama bu sefer onun sizin değil, sizin onun dikkatini çekebileceğiniz eğlenceli oyunlara bir göz atalım…

 

  • Kağıt TopKedilerle Oynanabilecek Oyunlar

Bu kedinizle oynayabileceğiniz en kolay oyunlardan biridir. Mağazalarda satılan çıngıraklı, gereksiz pahalı topları satın almak yerine, kağıttan topla kedinizi sevmese bile alıştırarak oynatabilirsiniz. Bazı kediler kağıdın daha hışırtı sesine nerede olursa olsun koşturarak gelir; atmanız için gözünüzün içine bakar. Hatta şanslı bir sahipseniz, kediniz attığınız topu bir daha atmanız için size geri getirir. Buruşturulmuş kağıtla oradan oraya koşuşturarak, sizi de fazla yormadan yorgun düşer.

 

  • Kedi SesiKedilerle Oynanabilecek Oyunlar

Herhangi bir mobil cihazdan Youtube’a girerek kedi sesi yazın ve çıkan videolardan birine tıklayın, sesini de açıp kedinizin bulamayacağı bir yere saklayın. İnanın kedinizin deli gibi odada başka bir kediyi arayışı hem sizi eğlendirecek; hem de canı sıkılan kedinizi bir nebze de olsa meraklandıracaktır.

 

  • Lazer IşığıKedilerle Oynanabilecek Oyunlar

Aslında birçok kedinin birinci oynayıştan sonra pek de ilgisini çekmeyen bir alettir. Eğer daha önce kedinizle hiç lazer oynamamışsanız, mutlaka bir kere deneyin. Bazı kedilerin dikkatini hiç çekmez bazıları ise küçücük noktanın peşinden dörtnala koşturur. Denemeye kesinlikle değer.

 

  • BalonKedilerle Oynanabilecek Oyunlar

Marketten alacağınız birkaç balon kedinizle iyi vakit geçirmenize yeter de artar. Çünkü çoğu kedinin, balonun uçan bir şey olduğu için ve yakalama istekleri yüzünden ilgilerini çeker. Dört beş balonu şişirdikten sonra (Sakın ucunu iple bağlamayın; kedinizin yutma ihtimaline karşı) kedinizi hafiften yüksek bir yere oturtup balonları üzerine doğru atın. Kedinizin ön patilerinin balonları yakalamak için girdiği şekiller ve kedinizin çabası hem sizi eğlendirir hem de kediniz için ilginç bir oyun olur.

 

  • TabletKedilerle Oynanabilecek Oyunlar

Birçoğunuzun muhtemelen internette gördüğü tabletle oynayan kedilerden biri sizin kediniz olabilir. Tek yapmanız gereken tabletinize kedinizin ilgisini çekebileceği, patisini koyduğunda bir şeylerin (fare olursa daha çok ilgilerini çeker) kaybolduğu ya da ortaya çıktığı bir oyun yüklemek ve kedinize bir nevi nasıl oynaması gerektiğini göstermek. Çok renkli görüntülere şahitlik edebilirsiniz.

Yorumlar 1

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kedilerle Oynanabilecek Oyunlar

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF