Kedilerle Uçak Yolculuğu


Kedilerle Uçak Yolculuğu
Kedilerle uçak yolculuğu yapmak için bilmeniz gereken her şey…

Kediniz ile bir uçağa binerek yolculuk yapmayı planlıyorsanız eğer, belli başlı kurallara uymanız ve kedinizin biraz saldırganlaşmasına hazırlıklı olmanız gerekir. Federal düzenlemelere ek olarak, her havayolu şirketinin kendine has düzenlemeleri vardır. Bu nedenle kediniz ve kendiniz için uçak bileti almadan önce mutlaka bireysel havayolu şirketlerinin internet sitelerinde yazan düzenlemelere, ücretlere ve kurallara göz atın. Uçak yolculuğunuz esnasında kedinizle bizzat ilgilenmeniz, sizinle kabine birlikte binmesi en ideali ve veterinerlerce tavsiye edilendir.

Maalesef ki bütün havayolu şirketleri kedinizi kabine alarak yolculuk yapmanıza izin vermez. Hatta bazı havayolu şirketleri “önce gelen hizmeti kapar” mantığıyla uçak kabinine iki kediden fazlasını almaz. Bu yüzden uçak yolculuğu tarihinizden çok önce rezervasyonunuzu yapmanızda fayda vardır. Kedinizin içinde duracağı kabı, uçaklarda koltuk altına sığacak şekilde ve kaza durumlarına karşı emici bir malzeme ile kaplı olmalıdır. Tek kullanımlık “Evcil hayvan pedleri”, bu malzemeden üretilmiştir ve bu amaca yönelik oldukça kullanışlıdır. Ayrıca uçuşunuzdan 10 gün öncesi olmamak şartıyla veteriner imzalı sağlık raporu almanız gerekir. Eğer kedinizle birlikte kabinde uçak yolculuk yapacaksanız, yanınızda oturacak kişiye önceden ulaşabilir ve kedilere karşı alerji veya fobisinin olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Eğer kediniz sizinle birlikte kabinde seyahat edemeyecek ise, muhtemelen bagaj kısmında bekleyecektir. Uçağın bu kısmı basınç ve sıcaklık açısından büyük bir özenle stabil tutulmasına rağmen, eğer kediniz bagaj bölmesinde seyahat edecek ise; özellikle yaz aylarında günün serin saatleri olan sabah ve akşam saatlerinde seyahat etmeniz idealdir. Aktarmasız bir uçak yolculuğu tercih edin ve kedinizin uçağa bindirilirken ve uçaktan indirilirken elde taşınmasını görevlilerden isteyin. Kedinizin aşı karnesini check-in esnasında mutlaka yanınızda bulundurun ve kedinizin x-ray cihazından geçmesine asla izin vermeyin çünkü bu oldukça tehlikelidir. Taşıma kabının sağlamlığını mutlaka birden çok kez kontrol edin ve vidalarının sağlamlığından emin olun. Kedinizin boynunda mutlaka isminin ve sizin iletişim bilgilerinin bulunduğu tasma veya etiket bulunması gerekir.

Eğer uçuşunuz 6 saatten uzun sürecekse, taşıyıcı kabının içerisine buz ve kuru mama koymanız gerekir. Uçak yolculukları için özel tasarlanmış kedi taşıma kaplarından bulursanız eğer şanslısınız demektir. Çünkü bu kaplar oldukça sağlamdır ve içlerinde kutuyla direk bağlantılı yemek ve su kapları bulunur. Kabininize kedinizi aldıramazsanız şayet, uçağa yükleri bindiren görevlilerle direk bağlantıda olduğunuzdan emin olun. Personel kontrolünü yapın ve saati saatine rapor edin. (uçak yolculuklarında dikkatsizlik sonucu yaşanan ölümlerin çoğu, yüklenme esnasında asfaltta sıcakta beklediği için meydana gelmektedir.) Kedinizin uçağa yüklenene ve yolculuk sonunda size ulaşana kadar her saniyesini takip edin.

Evcil hayvan sevkine ilişkin belli başlı sıcaklık aralığı düzenlemeleri vardır. Kalkış ve iniş havalimanlarındaki zemin sıcaklığı, bu sınırların dışında ise, beklenmedik rötar veya iptallere maruz kalabilirsiniz. Uçak yolculuğunun sık olduğu tatil ve benzeri yoğun günlerde kedinizle birlikte seyahat etmemenizi öneririz. Çünkü kalabalık her zaman için bir dezavantajdır. Uçuştan önce kedinize sakinleştirici vermek pek de iyi bir seçim değildir. Tabii gerektiğinde veterineri kontrolünde yapılabilir ama herhangi bir sorun olmayacağı yönünde veterineriniz tarafından bilgilendirilirseniz kedinizi gereksiz yere sakinleştirmeniz anlamsız olur. Çünkü kedinizin vücudu, sakinleştirilmeden yüksek rakım ve sınırlı oksijen kombinasyonuna daha uyumlu tepki verir.

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kedilerle Uçak Yolculuğu

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF