Köpeklerin Müzik Tarzı

Tabi insanlardaki gibi, köpekler de farklı müziklerden hoşlanır. Araştırmacılara göre köpeklerin en çok hoşuna giden müzik tarzı soft rock ve reggaeydi; bu müzikleri dinlerken kalp atışları azaldı ve stress seviyelerinde azalma meydana geldi.


Araştırmacılar, farklı rehabilitasyon merkezlerinde yaşayan köpeklere çeşitli tarzda müzik çaldılar. Köpişler soft rock, motown, pop, reggae ve klasik müziklerin keyfini çıkartabildiler. Hayvanlar müzik dinlerken, bilim adamları da onların kalp atışı ve solunum sayısı gibi temel yaşam faaliyetlerini ve davranışlarını incelerlerdi. Bize kalsaydı belki farklı tarzları da denerdik, ama hakikaten bu müziklerin hepsi rahatlatıcı etkiye sahiptir.

Tabi insanlardaki gibi, köpekler de farklı müziklerden hoşlanır. Araştırmacılara göre köpeklerin en çok hoşuna giden müzik tarzı soft rock ve reggaeydi; bu müzikleri dinlerken kalp atışları azaldı ve stress seviyelerinde azalma meydana geldi. Yani evet, aslında insanların çoğu da bu müzikleri tercih eder. Chillout yapmak için de güzel bir reggae parçasına kim hayır diyebilir ki. Kısacası, köpeklerin müzik anlayışından kimse şikayetçi olamaz.
Sizin tercihlerinizin arasında biraz daha alternatif parçalar yer alırsa, yeni tüylü hayat arkadaşınızı seçerken bir müzikçaları da götürmenizi tavsiye ederiz. Bu durum da  hayvanların his ve düşünce açısından aslında insanlara ne kadar çok benzediklerinin göstergesi olabilir. Daha önce yapılan bir çalışmada, köpeklerin klasik müzik dinlerken daha az hareket ettiklerini, daha rahat yattıklarını ve hemen hemen hiç havlamadıklarını farkettiler.

Bilim adamları, hayvan koruyucular ve hayvan rehabilitasyon merkezleri ile birlikte çalışarak müziğin faydalarının araştırılmasına devam etmek ve köpeklerin yoğun olduğu her ortama ‘müzik servisi’ vermek istedikerini belirttiler. Umarız en kısa sürede bu istekleri gerçekleşir

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Köpeklerin Müzik Tarzı

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF