Spinone Italiano: Baştan Aşağı Enerji Dolu

Aktif bir yaşam tarzınız varsa ve av, doğa yürüyüşleri, koşular veya engel yarışları için kendinize bir tüylü arkadaş arıyorsanız, daha fazla aramanıza gerek yok.


Spinone Italiano sadık, yumuşak başlı ve sahibini mutlu etmek isteyen bir türdür. Bir ailenin köpeklerde aradığı bütün özellikleri içinde barındırır. Ancak unutmamak gerekir; bu tatlı başlı köpek, kökeninden gelen bir avcıdır ve ev köpeği olarak onu asla mutlu edemezsiniz. Gençleri günün hiçbir saatinde durmadan, devamlı hareketli olur; yaşlı olanların ise, eğer gün boyu yeterince egzersiz yapma fırsatları olduysa- ve mümkünse buna yüzme de dahilse- daha uysal olduklarını söyleyebiliriz. O kadar uysal ki, diğer hayvanlarla ve çocuklarla da muhteşem bir uyum sağlayabilir. Ama kanındaki avcılar uyanırken evin kedisi güvende olmayabilir. Bahçeli evde oturursanız, ki bu ırk için böyle bir durum elzemdir, evinize Spinone almadan önce çitlerinizin sağlam olduğunu kontrol edin. Bu köpekler çok iyi atlayıcı ve çukur kazmakta da gayet iyilerdir.

Bu köpek bana göre mi?

Eğer istediğiniz köpek; büyük ve güçlüyse ama hızlı ve gösterişli olmak yerine düzenli ve hedefe yönelik ise, dış mekanlarda yapılan egzersizleri seven ve atletik hayat tarzınıza uyumlu ise, sakin ve herkes ile iyi anlaşan, iyi bir bekçi -ama kesinlikle güvenlik köpeği değilse Spinone Italiano sizin için uygun bir arkadaş olabilir.

Yeterince fiziksel ve mental stimülasyon

Bu ırk, hiç bir zaman evde oturan bir süs köpeği olmak istemedi. Bu güzel ırkın her üyesi fırsat buldukça kaçar, koşar, yüzer ve imkanı olan her hareketi yapar. Aktif bir yaşam tarzınız varsa ve av, doğa yürüyüşleri, koşular veya engel yarışları için kendinize bir tüylü arkadaş arıyorsanız, daha fazla aramanıza gerek yok. Bir Spinone Italiano, tam bir İtalyan gibi şikayetçi olduğunu çok hevesli bir şekilde gösterebilir. Bugün yorgunsanız veya tüylü dostunuzla birlikte yeterince hareket yapma fırsatınız olmadıysa, size hoşnutsuzluğunu evdeki her şeyi kemirerek ve kulak çınlatan havlama ile gösterebilir.

Herkesin halleri olabilir

İtalian Spinone çok iyi huylu ve insanlarla çok iyi anlaşan bir köpektir. Ama her av köpeği gibi, kendi özel alanına da ihtiyacı vardır. Bu ırk inatçı olabilir ve heyecan verici bir şey görüp, hissedince dikkati çok kolay dağılabilir. Yine avcı atalarından gelen uçan kaçan her şeyin peşine atlama huyunu da sabırla ve anlayışla karşılamalısınız. Kısacası, köpeğiniz size saygı duymalı. Bu durumda, ona hayır denildiği zaman ya da bir şey istediğiniz zaman size arkasını dönmeyecektir.

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spinone Italiano: Baştan Aşağı Enerji Dolu

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF