Dünyanın En İri Köpek Cinsleri


Eminim sizin de aklınıza bir çok iri köpek cinsi geliyor. Haklısınız, bu listeyi daha da genişletmek mümkün. Bizler şimdilik 8 iri köpek ırkını listeledik. Unutmadan söyleyelim, listeyi hazırlarken herhangi bir sıralamaya bağlı kalmadan karışık oluşturduk.

İngiliz Mastif

119 kilo ağırlığına kadar ulaşabilen ve boyu 78 santimetre civarında olan İngiliz Mastif cinsi köpekler oldukça büyük kafası ve siyah burnuyla diğerlerinden ayrışıyor. Birinci Dünya Savaşında İngiliz ordusu tarafından kullanıldığı ve bu sayede dünyaya yayıldığı söyleniyor.

Kafkas Çoban Köpeği

Türkiye’de Çoban köpeği olarak adlandırılan bu cins köpeklerin boyu 75 santimetre, ağırlığı ise 50 kiloya kadar ulaşabiliyor. Pençe vurmanın yanısıra ısırmayı da iyi bilen Kafkas Çoban Köpeklerinin insanlarla arasının iyi olduğu söylenemez.

Akbaş Çoban Köpeği

Anadolu’ya özgü bir ırk olan Akbaş Çoban Köpekleri sahiplerine olan bağlılığının yanı sıra ayı, kurt ve çakal gibi vahşi hayvanlara karşı da oldukça acımasızdır. Koyun sürülerini tek başına kontrol edebilen ve sürüyü ahıra getirebilen Akbaş cinsi çoban köpekleri uluslararası çoban köpeği yarışmalarında birçok ödül almıştır.

Sivas Kangalı

Türklerin Anadolu’ya göç ederken yanlarında getirildiği söylenen Sivas Kangalı cinsi köpekler sahibine karşı olan sadakati, saatte 50 kilometre hıza kadar ulaşabilmesi ve dövüş yeteneği ile ünlüdür.

Fransız Mastiff

Buldog cinsi köpeklere benzeyen Fransız Mastiff cinsi ağırlığı 68 kilograma kadar ulaşabilmektedir. Her ne kadar bu kilograma ulaşsa da yağdan ziyade kaslı vücut yapısına sahiptir.

Ternöv

Ternöv Kanada kökenlidir. Sakin yapısı, çalışkanlığı, sadakati ve zekası ile ün yapmış Ternöv cinsi bu köpekler genelde balıkçılar tarafından yetiştirildiği için boğula tehlikesi yaşayanları kurtarmak konusunda oldukça beceriklidir.

İrlanda Av Köpeği

78 santimetreye kadar uzayan boyu ile oldukça cesaretli olan İrlanda Av Köpeği cinsi bu köpekler hiç de saldırgan değildir. Bahçeli bir eve sahip olan ailelere iyi bir arkadaşlık yapacak özellikte tam bir aile köpeğidir.

Sen Bernard

İsviçre’nin milli köpeği olan Sen Bernard cinsi Hollywood filmleri sayesinde en bilindik iri cins köpekler arasındadır. Ağırlığının 120 boyunun ise 90 santimetreye kadar ulaşabildiği Sen Bernard cinsi köpekler Alplerde mahsur kalan insanları kurtarması ile ünlü olsa da bunlar tamamen şehir efsanesi..

Diğer köpek cinsleri ile ilgili yazılarımıza sitemizden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünyanın En İri Köpek Cinsleri

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF