Güvercin Alırken Dikkat!


Güvercin Alırken Dikkat!

Güvercin seçiminde her ne kadar bütçeyi zorlamama kıstası ilk sıralarda olsa da, sağlıklı ve dinç bir güvercin ile güvercin yetiştirilmeye başlanması, hem bu hobinin daha da geliştirilmesini hem de güvercinin sağlıklı bir ömür geçirebilmesini kolaylaştıracaktır. Bu nedenle güvercin yetiştirmek isteyenlerin satın alacakları güvercinleri doğru bir şekilde seçmesi oldukça önemlidir. Zira sağlıklız bir güvercin seçimi hem kümesteki diğer güvercinlere zarar verecektir hem de ona verilen paranın boşa gitmesine sebep olacaktır.

Güvercin Nereden Satın Alınır?

Her ne kadar internet üzerinden satışa çıkarılmış olan milyonlarca güvercin olsa da, size tavsiyemiz siparişinizi online olarak vermemeniz üzerine olacaktır. Eğer ille internet üzerinden satın almayı düşünüyorsanız da, satın alacağınız güvercini muhakkak gidip yakından görüp ona temas etmelisiniz. Bu noktada güvercin pazarları hem fiyat hem de sağlıklı güvercin alışverişi için en doğru adres olacaktır.

Güvercin Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Satın alacağınız güvercinin nasıl bir ortamda beslenmekte olduğuna dikkat edin. Hijyenik kurallara uyumlu bir yaşam ortamı, güvercinlerin sağlığını olumlu yönde etkilemektedir.
  • İlk bakışta satın alacağınız güvercinin gözleri ve tüyleri canlı, parlak olmalıdır.
  • Satın alınacak olan güvercini mutlaka elinize alın ve ellerinizi güvercinin bedeninde onu korkutmadan gezdirin. Bu yöntemle, bu güvercinde ur ve türevi gibi hastalıkların olup olmadığını anlayabilirsiniz.
  • Seçeceğiniz güvercinin gözleri tam açık ve dinç olmalıdır. Zira yorgun, genel olarak kısık bakışlı güvercinlerin hastalık taşıyor olma ihtimalleri yüksektir.
  • Güvercini elinize aldığınızda, solunumuna dikkat edin. Güvercinin burnu asla tıkanık olmamalı; dolayısıyla solunumu düzenli ve hırıltısız olmalıdır.
  • Satın alacağınız güvercinin tüy diplerine ve derisinin rengine bakmayı unutmamalısınız. Zira, mora yakın ya da mavi görünümlü bir deriye sahip olan güvercinin bir hastalığa sahip olma oranı oldukça yüksektir. Güvercinin derisi açık pembemsi, yavruağzına yakın bir renk olmalıdır. Ve derisi asla mat görünümde olmamalıdır.
  • Satın alacağınız güvercinin dışkısına da bakmayı unutmamalısınız. Güvercinin dışkısı, sulu, koyu yeşilimsi ve köpüklü asla ve asla olmamalıdır. Zira bu belirti, güvercinin bağırsak problemine ya da metabolizmasal bir hastalığa sahip olduğunu göstermektedir.

Güvercin seçiminizde temelde yukarıdaki maddelere dikkat ettiğinizde, güvercininizin sağlıklı bir ömür geçirebilmesini ve özellikle üretim dönemi ile sağlıklı, güçlü ve verimli yavrular elde edebilmesine olanak sağlamış olacaksınız. Elbette, sağlıklı bir güvercin satın almak, sağlıklı bir güvercine sahip olmak için yeterli olmayacaktır. Zira bu noktadan itibaren, güvercin ya da güvercinleriniz için hijyenik, güvenli ve sağlıklı bir yuva oluşturmanız, sağlıklı yemlerle sahip olduğunuz güvercinleri beslemeniz büyük önem taşımaktadır.

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvercin Alırken Dikkat!

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF