Faytona Binme Atlar Ölüyor!

Nostaljik fayton işkencesi ile atların vahşice öldürülmesine sessiz kalmadı. Bu vahşete dur diyenlerin sayısı daha şimdiden yüz binlere ulaştı..


Ortalama ömrü 25 yıl olan atlar faytonlarda kullanılınca sadece 2 yıl dayanabiliyor..

Sadece İstanbul’a bağlı Adalarda 276 fayton ve 1000’in üzerinde at bulunurken, bazıları bakımı ağır geldiğinde kışın ormana terk ediliyor, bazıları ise fayton kazalarında aldıkları darbeler ve yaralar ile kıvranarak ölüyor. Tabi ki bir çoğunun hastalanınca yada sakatlanınca öldürülerek mezbahalara gönderildiğini de unutmamak gerekir.

Adaların kırk dereceyi aşan sıcağında daha fazla para kazanabilmek uğruna aç ve susuz bırakılan atlar gün boyu insanların el kırbacına maruz kalıyor. Maalesef ülkemizde atlar, bu sömürü sisteminin birer parçası olarak sağlığını kaybedene kadar kullanılıyor ve adeta acılı bir ölüme terk ediliyor.

Adalar’da her yıl 400’den fazla atın bu eziyete kurban edildiğini unutmayın..

Ülkemizdeki bu fayton işkencesinin kaldırılması için “Faytona Binme Atlar Ölüyor” adı altında bir araya gelerek imza kampanyası başlatan hayırseverlere destek çığ gibi büyüyor. Ünlü ünsüz herkesin bu çağrıya yanıt verdiği destek kampanyasında imza sayısı 150 bini çoktan geçti..

Sizde bu kampanyaya destek vermek için buraya tıklayınız.

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Faytona Binme Atlar Ölüyor!

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF