American Wirehair


American Wirehair Hakkında

American Wirehair, iri yapılı bir kedi ırkıdır ve kafasının dikdörtgen bir yapıya sahip olması nedeniyle American Shorthair’den ayrılır. Ağzı ve çenesi oldukça iyi gelişmiş olmakla beraber öne doğru biraz çıkıktır. Bacakları kemikli bir yapıya sahiptir ve orta uzunluktadır. Küçük oval patileri fazlasıyla sevimlidir. Kuyruğu da yine bacakları gibi orta uzunluğa sahiptir ve çok kaslı olduğu söylenemez. Tüyleri dik, kıvırcık, yumuşacık ve gayet sıktır.


Karakteri ve Özellikleri

American Wirehair aslında gayet oyuncu bir kedidir ve fazlasıyla sevimlidir fakat dışarıya verdiği görüntü karakterinin aksi yönde, yani vahşi ve sert bir izlenim yaratmaktadır. Oyun oynamaya büyük ilgi duyan ve bundan fazlasıyla zevk alan American Wirehair aynı zamanda fevkalade bir avcıdır. Bu gibi yeteneklere sahiğ olmasının en önemli etkenleri oldukça atik ve enerji dolu bir yapıda olmasıdır. En sevdikleri şeylerden biri de hareketli geçmiş olan bir günün sonrasında uzun ve derin bir uykuya dalmaktır. American Wirehair çoğunlukla görüldüğü üzere doğal ve lif oranı yüksek yiyeceklerden oluşurlar.


Renkleri

American Wirehair ırkında çoğunlukla görülen renkler sarı-beyaz veya sarı-siyah-beyaz renklerinin birlikteliğinden oluşur. Değişik renk çeşitlerinde de görülen bu kedi ırkını siyah, beyaz, gümüş, krem, gri, lavanta, çikolata ve duman renklerinde de görmek mümkündür. Tıpkı Himalaya’nın ki gibi karışık renklerde ve içiçe halkalardan oluşan göz renkleri vardır.


Bakımı ve Sağlığı

Tüyleri dayanıklı ve sağlıklı olmakla beraber dolgun, parlak ve sık yapıdadır. Bakımına özen gösterilmeli ve kıvırcık tüyleri fırçalamak gereklidir.

 

Özellikleri
  • 35%
    Taranma İhtiyacı - 35%
  • 50%
    Sıcakkanlılık - 50%
  • 75%
    Çocuklarla Dostluk - 75%
  • 75%
    Sağlık ve Dayanıklılık - 75%
  • 70%
    İlgiye İhtiyaç - 70%
  • 80%
    Oyunculuk - 80%
  • 75%
    Hayvanlarla Dostluk - 75%
  • 75%
    Bakım İhtiyacı - 75%
  • 75%
    Hareketlilik - 75%
  • 85%
    Zeka - 85%
70%

Özet

American Wirehair, iri yapılı bir kedi ırkıdır ve kafasının dikdörtgen bir yapıya sahip olması nedeniyle American Shorthair’den ayrılır. Ağzı ve çenesi oldukça iyi gelişmiş olmakla beraber öne doğru biraz çıkıktır.

Yorumlar 1

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. 3 renkli kedilerinde genel ismi Calico. 3 renkli kedilerin hepsi genellikle dişidir. Eğer erkek olursa doğuştan kısır olarak doğar.

American Wirehair

Format Seçimi
İçerik
Yazılı, video ve görsel
Video
Youtube, Vimeo yada Vine
Görsel
Fotoğraf yada GIF